Sunday, June 28, 2015

BISKUT KOKO COKLAT CHIP

BAHAN-BAHAN:

250gm mentega
250gm tepung gandum
120gm kacang badam - dikisar
100gm gula aising
50gm serbuk koko
50gm tepung ubi
50gm tepung jagung
50gm cip coklat

CARA-CARA :
1.Pukul mentega bersama gula sehingga ia menjadi kembang.
2. Masukkan pula kacang badam yang telah dikisar terlebih dahulu.
3. Masukkan tepung gandum, tepung ubi, tepung jagung dan serbuk koko.
4. Masukkan cip coklat dan uli sehingga ia menjadi doh yang lembut.
5. Canai dan terapkan mengikut citarasa.
6. Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan terlebih dahulu pada suhu 180'C-190'C selama 20-25 minit atau sehingga menjadi kekuningan.

INFO : Pastikan mentega disimpan pada suhu bilik sebelum dipukul bag memudahkan ia menjadi lembut.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...