Friday, April 25, 2014

EKSPERIMEN DAPUR #1 : BISKUT MENTEGA KACANG (TANPA TEPUNG)


credit to: soudersstudio



Masya-ALLAH!!!Senangnyaaaaaaa!!!Mai-mai!Hamba ALLAH sekalian.Jom buat jamu orang.Dapat pahala,dapat kegembiraan.
CARA-CARA & BAHAN-BAHAN:
Panaskan oven pada 150 C.
2 telur
2 sudu makan vanilla ekstrak
2 cawan gula 
2 cawan 'chunky peanut butter'/mentega kacang 'berkacang' (ha3...tak tau mcm mana nak explain)
Cip coklat ikut suka berapa banyak nak letak.
*Mula-mula,campurkan semua bahan sampai rata dan cun!Dah cun-melecungebucomel,masukkan cip coklat pula.
*Kemudian,ambil satu sudu penuk campuran bahan tadi tu,dan susun atur kemas-kemas dalam dulang pembakar. Tak payah letak 'grease' dan minyak sebagainya.
* Bakar pada suhu 150C selama 15 minit.
* Dah nampak ala-ala dah masak,keluarkan dari oven dan tunggu 2-3 minit sebelum sejukkan atas rak biskut (kalau ada,kalau x ada,biar je dalam dulang)
*Pilihan nak sejukkan dalam peti ais lepas dah sejuk betul2 kat luar ataupun boleh je terus Ngap!

Jangan malu,jangan segan! 


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...