Sunday, July 5, 2015

BISKUT KOKO BADAM

BAHAN-BAHAN :

220gm mentega
220gm tepung jagung
70gm tepung kastard
20gm tepung gandum
20gm cincangan badam
20gm serbuk koko
90gm gula kastor
1 biji kuning telur
5ml esen vanilla

CARA-CARA :

1. Pukul mentega bersama gula kastor sehingga kembang dan ringan
2. Masukkan telur dan esen vanilla. Pukul lagi.
3. Masukkan serbuk koko, cincangan badam, tepung kastard dan tepung jagung.
4. Pukul sehingga membentuk doh yang lembut.
5. Terapkan mengikut citarasa dan hiaskan mengikut citarasa anda.
6. Bakar dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 190'C - 200'C selama 18-20 minim atau sehinggan biskut kekuningan.

INFO : Badam boleh digoreng terlebih dahulu tanpa minyak untuk rasa yang lebih enak.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...